Leuk dat u wilt reserveren

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis.


CA'DELL'OLIVO

Over ons


"Bij ons eerste bezoek aan Emilia-Romagna waren we meteen verkocht"

Sinds onze eerste vakantie in Italië waren we al meteen verkocht. De mooie historische plekjes, het lekkere weer, het heerlijke eten, de fijne wijnen, de prachtige natuur en de vriendelijke en behulpzame Italianen én het Italiaanse leven; La dolce vita. Liefde op het eerste gezicht dus. We wilden wél de taal leren, want in de niet toeristische streken die we juist het leukst vonden, spreken ze geen woord over de grens. Zo gezegd, zo gedaan. We zochten een kleinschalige taalcursus bij ons in de buurt en die vonden we. We zouden starten met 4 medeleerlingen, maar uiteindlijk kregen we met z'n tweetjes privélesvan onze "insegnante" Yvonne Schmeitz. We vertelden haar over onze liefde voor Italië en dat we er wel ooit wilden gaan wonen (en werken). Zij nodigde ons vervolgens uit in haar streek; Romagna, waar zij en haar man Jos al jaren een huis hadden om de vakanties door te brengen. Toscane in het klein, maar zonder het massatoerisme. Op de terugreis vanuit Le Marche stopten we in Romagna om daar een paar dagen te verblijven en Yvonne en haar man te bezoeken. Ze lieten ons heel veel leuke plekjes zien in de buurt èn Yvonne had een ritje met een makelaar geregeld.

Er was 1 interessant object bij, maar het kwam te vroeg op ons pad.
Echter bleef het ons bezighouden en na veel wikken en wegen hebben we toch de stap gezet en zijn de uitdaging aangegaan. Er waren te veel voordelen om het niet te doen…
De makelaar is nu onze buurman en hij heeft een zeer goed lopend hotel met restaurant op 10 minuten afstand van ons huis. Hij heeft ons de afgelopen jaren met veel zaken geholpen zoals de belastingen, verzekeringen en het hele verbouwingstraject.
Sinds de koop in 2016 is ons huis met tuin dan ook omgetoverd tot een klein paradijs, waar onze gasten zich meteen thuis voelen. Vanaf de nazomer van 2022 zijn wij definitief in Italië en kunnen we onze gasten zelf ontvangen en zorgen dat het een aangenaam verblijf wordt.
Plannen zijn er nog genoeg: van aanschuifdiners tot kookworkshops in combinatie met een bezoek aan de truffelmarkt en wijnproeverijen bij een van de vele goede wijnhuizen bij ons in de buurt.
Ook kunnen we inmiddels voldoende tips geven over goede restaurants in de omgeving, wandelroutes en tal van leuke plekken om te bezoeken.
Ontdek samen met ons het prachtige Romagna. Een plekje in Italië dat nog niet overspoeld is met toeristen en waar je geniet van het authentieke Italië.


Het was altijd onze droom om in Italië te gaan wonen.


CA'DELL'OLIVO